Trädfällare vill se sitt företag växa

Victor Öhman tvekar inte att såga av gren efter gren när han är ute på jobb. Han gör det för att få sitt företag att växa.

9 juni 2016 14:30

ÖH:s Trädhantering, enskild firma.

Bakom den står 26-årige Motalabon Victor Öhman som flyttade från Norrköping 2011.

– Det var en ungdomsledarutbildning som lockade mig till Motala. Sedan var det förstås min farmor som är bosatt i stan. Ganska snart träffade jag en del personer som blev mina vänner och då bestämde jag mig för att bli kvar. Det har jag inte ångrat.

Victor Öhman pluggade tre år på Vretagymnasiet, skogsutbildning, och har dessutom arbetat med skog- och trädgårdsskötsel vid ett företag i Norrköping.

– Man kan väl säga att jag till viss del är självlärd. Många ser mig förmodligen som arborist, men riktigt så långt har jag inte kommit i min utbildning. Jag ser mig istället som en trädfällare och skogsmaskinförare, förklarar han under ett uppdrag på Östermalmsgatan där en cirka 18 meter hög björk ska kapas till en höjd av två meter.

Victor arbetar med ett koppel av linor runt omkring sig.

Säkerheten är hög.

– Den får man absolut inte tumma på. Jobbet måste utföras med stora marginaler där ingenting får gå fel.

Så här långt har Victor kommit ungefär halvvägs med sin firma.

– Uppdragen räcker till att täcka in 30-40 procent av en full arbetsvecka. Övrig tid hoppar jag in och hjälper andra företag. Det kan vara skogskötsel, trädgårdsskötsel eller någonting inom jordbruk.

Framtiden ser ändå ljus ut och uppdragsgivare hör hela tiden av sig och vill ha hjälp.

– Jag vill förstås komma igång riktigt ordentligt och kanske också anställa någon, säger Victor och torkar ett gäng svettdroppar från pannan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!