Jättebygge planeras i hamnen

Botrygg, ett snabbt växande företag inom bostadsbranschen, ansöker om markanvisning för ett bostadshus i Motala hamn.

24 maj 2016 15:15

Det är minst sagt iögonfallande skisser som Linköpingsbolaget Botrygg bifogat när man nu vill köpa loss mark på hamnparkeringen.

Det rör sig om ett femvåningshus med en upphöjd innergård mot Platenhuset. Totalt 42 lägenheter i varierande storlek ska rymmas i byggnaden och det planeras även för ett gemensamt garage under huset.

Vd:n Adam Cocozza framhåller att skisserna är ett första utkast. Det kan enligt honom ske många förändringar framöver, inte heller är det klart om det kommer att handla om hyresrätter eller bostadsrätter.

– Initialt tror jag det blir bostadsrätter. Sedan får man se hur marknadsläget ser ut.

Varför vill ni bygga just i hamnen?

– Det är ett av de bästa lägena i Motala med närhet till centrum, parken och vattnet.

Han förklarar att projektet hittills är i startgroparna, men om man skulle få tillgång till marken så skulle ett hus kunna stå klart om fyra år.

– Räknar man realistiskt kan man ha en detaljplan klar om två år, sedan kan det bli två års produktionstid. Ett projekt kan ta kortare eller längre tid.

Har ni kollat av med politikerna om möjligheterna att få bygga här?

– De rådde oss att komma in med en ansökan som de kunde ta ställning till.

Botrygg både bygger och förvaltar hyresrätter, bostadsrätter och samhällsfastigheter. Företaget har sedan 90-talet även ägnat sig åt nyproduktion. Företaget, som startade och sitt säte i Linköping, är sedan länge etablerat i Stockholm och Göteborg. Bolaget har under senare år också varit aktivt i Uppsala, Örebro och Norrköping.

I dag omfattas fastighetsbeståndet av cirka 2 500 lägenheter och produktionstakten ligger på cirka 500 bostäder per år.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!