Tjällmoborna bjöds in till tårtkalas

Som tack för sitt engagemang i samband med skogsbränderna bjöd Motala kommun Tjällmoborna på tårta.

– Kommunen vill visa sin tacksamhet till folket här i Tjällmo som har ställt upp så mycket vid branden, och allt engagemang som varit här uppe. Då bjuder vi på lite tårta och kaffe, säger Hans Tevell, gruppledare för Moderaterna i Motala.

Tårtan i fråga var klassisk prinsesstårta. Hans Tevell tycker att det känns bra att få visa sin tacksamhet till alla som har hjälpt till.

– Det är fantastiskt, det är ett engagemang här uppe i Tjällmo och även i Godegård när det gäller olika frågor. Alla i bygden drar alltid sitt strå i stacken. Här uppe bakade de och körde mat, de ordnade så att brandmännen och alla andra frivilliga fick mat och dryck. Åtminstone första dagen innan kommunen fick igång sitt kök. Så det här är ett litet sätt att visa tacksamhet, säger han.

Mor och dotter Petra och Britt Karlsson var två av alla de Tjällmobor som besökte festligheterna på torget och njöt i solen med lite tårta – ett bra initiativ från kommunen konstaterar de.

– Det är trevligt tycker vi, det är fint väder med, det gör inte saken sämre.

Även deltidsbrandkåren fanns på plats vid Tårtfesten. Tony Eriksson var med och bekämpade skogsbranden.

– Det var en jobbig terräng att ta sig fram i. Det är väldigt jobbigt med skogsbränder, det blir mycket att dra slang och sånt, säger han.

Vad tycker du om att kommunen bjuder på tårta?

– Det är bara roligt att det uppskattas och att det märks att deltidsbrandkåren finns, så det är jättebra.

Hur smakade den?

– Det var jättegott.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa