Solig invigning av Göta Hotell i ny regi

Turistföretaget Svecia Travels i Motala driver nu officiellt anrika och kanalnära Göta Hotell i Borensberg. Det bekräftades med en solig invigning under onsdagseftermiddagen.

9 maj 2018 18:00

Ett 90-tal var inbjudna och blomstertåget fram till vd Lotta Karlsson ville liksom inte ta slut. Nåväl, någon kvart efter utsatt tid kunde i alla fall flaggan gå i topp och band klippas.

Och så bjöd Göta kanalbolag på dubbel kanonsalut. Men så är också det idag 110 år gamla hotellet en stor angelägenhet för bolaget i egenskap av fastighetsägare. Det var en nöjd kanal direktör Roger Altsäter som med sitt tal överlämnade driften till Svecia Travels, ett företag man redan samarbetar med när det gäller bokningar.

Talade under invigningen gjorde även Anna Österlund, dotter till förre kanaldirektören Claes-Göran Österlund, och vars familj tidigare drivit Göta Hotell.

Svecia Travels hade precis lämnat driften av Stocklycke vandrarhem på Omberg när kanalbolaget erbjöd en omstart i Borensberg. Lotta Karlssons betänketid var inte särskilt lång.

– Nej, jag har ju länge jobbat med turistpaket längs kanalen så jag visste ju vilken potential hotellet har. Övernattningar här ingår i 1 500-2 000 paket per år, säger hon.

Ett tiotal anställda ska nu bestå gästerna med mat och möjligheter att övernatta i tolv nyrenoverade rum. Svecia Travels behåller samtidigt sin verksamhet i hamnen i Motala.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!