Då drar internationella veckan igång

Snart är det dags för Internationella veckan där Motalaborna ges chansen att lära sig mer om både omvärld och närområde.

Tonny Henriksson, Maisaa Altwa och Inger Hollström Flis jobbar alla tre på Motala bibliotek och är med och arrangerar internationella veckan.

Tonny Henriksson, Maisaa Altwa och Inger Hollström Flis jobbar alla tre på Motala bibliotek och är med och arrangerar internationella veckan.

Foto: Jennifer Mayer

Kultur och Nöje2019-10-16 17:00

För nionde året i rad är det nu återigen dags för Internationella veckan i Motala. Bakom initiativet står Motala bibliotek tillsammans med flera olika medarrangörer. Med en blandning av musik, dans och föreläsningar vill arrangörerna skapa en ökad medvetenheten och förståelse för det som händer i omvärld och närområde.

– Vi lever ganska segregerat och man träffar sällan folk över gränserna. Det behövs mer kunskap om varandras kulturer och det behövs framförallt fler mötesplatser, förklarar Inger Hollström Flis som är bibliotekarie på Motala bibliotek och en av arrangörerna bakom veckan.

Internationella veckan startar lördagen 19 oktober med folkdans och avslutas söndagen 27 oktober med musikgudstjänst. Utöver det kan besökarna under veckan även ta del av lite djupare ämnen med bland annat Birgül Özbaris berättelse om hur det är att vara journalist i Mellanöstern och kriminalinspektören Simon Häggströms föreläsning om prostitution och människohandel.

– Sen har vi den internationella festen som ger alla en chans att möta människor från olika kulturer, provsmaka mat och bakverk samt uppleva musik och dans från olika länder, tipsar Inger Hollström Flis. 

Motala bibliotek står under renovering, vilket gör att arrangemanget i år är utspritt på flera olika platser i Motala. 

– Vi hoppas att folk ändå hittar till de olika platserna. Men Motala är litet, så annars får man fråga, säger bibliotekarien Tonny Henriksson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!