Personal på det aktuella boendet där sjuksköterskan arbetade ringde till polisen då de märkte att deras kollega, som skulle jobba nattpass, verkade vara påverkad och i färd med att köra iväg i ett av kommunens fordon. Det framgår av stämningsansökan att personen körde vingligt genom stan och till slut kolliderade med ett cementfundament och ett staket. Sjuksköterskan var även nära att backa på en äldre dam med rollator, men ett vittne lyckades undsätta damen och även ta nycklarna ifrån föraren medan polis tillkallades.

Sjuksköterskan har erkänt omständigheterna men bestridit att körningen inneburit en påtaglig fara för trafiksäkerheten. I förhör har personen berättat att hen tog sömntabletter för att kunna slappna av och genomföra sitt arbetspass då det fanns en svår abstinens efter alkohol.

Enligt tingsrätten är normal påföljd för grovt rattfylleri fängelsestraff. Sjuksköterskan är dock tidigare ostraffad varför man bedömt hen lämplig för en villkorlig dom med samhällstjänst.

Eftersom personen även på eget initiativ tagit tag i sin missbruksproblematik anser inte tingsrätten att sjuksköterskan kommer att återfalla i brott. Därmed finns heller inget övervakningsbehov.