Sagan om ringen har kopplingar till Motala

Det kom ett samtal från Cajsa Söderman i Stockholm. Det handlade om en ring.

30 januari 2015 21:39

– Jag hittade en förlovnings- eller vigselring vid Slussen för ungefär tre år sedan. Jag lämnade in den till polisen, men ingen hämtade ut den och ringen hamnade hos mig igen. Jag gjorde en efterlysning på facebook och tidningen Nyheter 24 skrev en artikel. Det blev en del napp, många hörde av sig, men aldrig rätt personer, berättar Cajsa och fortsätter:

– Sedan lade jag ringen i en låda. Jag flyttade och när jag höll på att packa upp kom ringen fram igen och då satte funderingarna igång igen.

– Koppling finns till Motala. Jag har spårat via internet att guldsmeden som gjorde ringen var verksam där. När jag hittade ringen tänkte jag först att det var ett någon i Stockholm som har tappat den, men det kan ju vara vem som helst. Det skulle vara så roligt att få lämna tillbaka ringen till dess rätta ägare.

– Jag vill inte gå ut med datumet, men jag kan säga så mycket att årtalet som finns graverat är från första häften av 1900-talet. Ringen är av 23 karats guld. Det märkliga är att tillverkningsåret är 22 år efter förlovnings- eller vigseldatum. Jag förstår ingenting. Kan det vara en minnesring?

– Jag undrar så mycket över parets liv; det står Fredrik och Brita ingraverat i ringen. Vilka är de? Är de fortfarande i livet? Har de barn?

Är det någon i Motala-Vadstena-trakten som saknar den här ringen? Hör av er till familj@mvt.se och ni får mejladressen till Cajsa.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!