Rekord på årets Hantverksmarknad

Lördagens Hantverksmarknad i Motala bjöd som vanligt på ett brett utbud av olika sorters hantverk. Här fanns bland annat keramik, smycken och stickade plagg. I år slog marknaden rekord på nytt.

I vanlig ordning höll knallarna till vid gamla verkstadsområdet i Motala. Marknaden arrangerades för 19 året i rad. Huvudarrangör är Föreningen för Hantverksmarknaden i Motala. I år slog man rekord i antal säljare.

– Förra året hade vi 49 utställare, i år har vi närmare 60 totalt. Framförallt så är det många nya. Förra året hade vi rekord i antal besökare, då kom strax över 7000. Det brukar ligga omkring 5–6 tusen normalt, säger Göran Gerkman, knalleansvarig.

En av de nya utställarna är Anders Pedersén, han säljer olika sorters holkar som han har gjort själv.

– Vi säljer fågelholkar, fjärilsholkar, insektsholkar. Det går bra, jag försörjer mig på det här till 75 procent. Det är första gången vi är här, men inte sista, säger han.

Storsäljaren är vanlig fågelholk och biholk till solitärbin.

Göran Gerkman tror att det framförallt är miljön vid gamla verkstadsområdet som lockar både säljare och besökare.

– Marknaden blir större och större för varje år. Det är jättetrevligt, vi har jättekul och knallarna trivs, säger han.

Göran filar på olika idéer som skulle kunna göra det extra festligt till nästa års 20-års jubileum.

– Ett förslag är att låta knallarna klär ut sig i gammaldags kläder, som de hade på marknaden förr. Hittills har jag bara fått positivt respons, säger han.

Samtidigt som marknaden pågick arrangerade Motala kommun och Biblioteket verksamhet för barn med olika sorters kulturell bakgrund i K-ringens lokaler. Barnen fick tillverka dockor, måla, dansa och göra dockteater.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa