Polisen tvingar bort husvagnarna

Under torsdagen flyttades de husvagnar som har stått uppställda på parkeringen vid gamla Folkets hus.

25 september 2015 12:57

Polisen har tagit emot ett stort antal klagomål angående de husvagnar, där EU-migranter bott, som stått på parkeringen vid gamla Folkets hus. För en vecka sedan agerade Rättsenheten i Linköping och gav polisen i uppdrag att ge ägarna till torsdagen på sig att flytta husvagnarna. När polisen under torsdagen gjorde en kontroll var samtliga husvagnar som stått felaktigt borta.

– Jag jobbar i Mjölby men jag hade två killar som var och kollade och då var det inga vagnar kvar på parkeringsplatsen, säger Henrik Rosén, polisinspektör i Mjölby, som fått i ansvar att sköta situationen med husvagnarna.

Enligt ordningslagen får man bara stå parkerad på den aktuella platsen i ett dygn. Henrik Rosén anser att något borde ha gjorts betydligt tidigare.

– Det kan jag absolut tycka att man borde ha gjort.

Det var när Rosén kom tillbaka från ledighet efter sommaren som Rättsenheten hade beordrat att husvagnarna skulle flyttas. Svårigheterna har legat i att lokalisera ägarna då registreringsplåtar tagits bort. Totalt har det varit 4-5 ägare till de husvagnar som stått på parkeringsplatsen.

Husvagnar står fortfarande kvar på privat mark bredvid parkeringen. Det är ingenting som polisen lägger sig i på något sätt.

Polisen bedömer inte att området ska betraktas som campingplats, vilket i så fall skulle ha krävt tillstånd.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!