"Personer med ett stort våldskapital"

"Ett fruktansvärt dåd". Så beskriver chefsåklagare Eva Nemec Nordh söndagskvällens sprängning i Motala. Men hittills har man inte gjort några gripanden.

3 april 2019 18:50

– Vi vet inte vilka de är ännu. Men min bedömning utifrån explosionen är det handlar om personer med ett stort våldskapital, säger Eva Nemec Nordh, som leder utredningen.

Villan är alltjämt avspärrad och den tekniska undersökningen pågår fortfarande, nu med fokus på insidan av villan. Förhoppningen är att fynd från platsen tillsammans med vittnesuppgifter ska leda fram till en lösning.

– Om man har några som helst iakttagelser ska man höra av sig till polisen, säger Eva Nemec Nordh.

Samtidigt undersöks eventuella kopplingar till andra, liknande, händelser från hela landet.

– Vi tittar på alla tänkbara fall för att se vad vi kan hitta. Men vi är inte låsta vid något i nuläget, säger Eva Nemec Nordh.

Ingen av de två personer som befann sig i huset ådrog sig några allvarliga skador. Förundersökningen har brottsrubriceringarna försök till mord och allmänfarlig ödeläggelse. Den har en hög prioritet.

– Polisen har avsatt gott med resurser. Det här är ett allvarligt brott. Detonationen hade kunnat leda till att människor dött. Det var faktiskt en otrolig tur att ingen blev allvarligt skadad, säger Eva Nemec Nordh.

Vad har ni fått för reaktioner från människor när ni har arbetat i området?

– Jag kan inte lämna ut något från några förhör, men det här har varit uppskakande. Händelsen har inte gått obemärkt förbi, säger Eva Nemec Nordh.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Nygren