Nytt företagscentrum tar form

Ny företagssatsning i Motala. Coffice öppnar upp för mindre, nystartade företag som nu ska kunna nätverka på ett enklare sätt.

10 februari 2015 10:25

Aldrig tidigare har det funnit så många företag i Motala och nu presenterar Motala kommun tillsammans med Tillväxt Motala och Nyföretagarcentrum Västra Östergötland nästa steg i satsningen för ännu fler företag i kommunen.

Ett nytt företagscenter med Coffice tar form i företagsbyn vid gamla brandstationen i Motala.

– Vi tror stenhårt på den här satsningen och därför går kommunen in och stöttar med 300 000 kronor om året, säger Camilla Egberth, kommunalråd.

Coffice är ett koncept som bygger på att små och nya företag får en plats i en arena där de kan arbeta och utvecklas tillsammans med andra.

– Den dymaniska miljön hoppas och tror vi kommer att främja företagandet i Motala, säger Kristin Ericsson, Nyföretagarcentrum.

– Det kommer att finnas samlingsplaster i loungemiljö och flexibla arbetsplaster som företagarna kan hyra för en kortare tid, säger Joakim Ljungqvist från Tillväxt Motala.

I Coffice bli det plats för sex till åtta företagare åt gången. Dessutom flyttar flera företagsfrämjande organisationer in, bland annat Tillväxt Motala och Nyföretagarcentrum Västra Östergötland.

– Det känns helt naturligt att vi flyttar med. Då kan företagarna bara sticka in huvudet och ställa alla sina frågor som de har kring förtagande. Det är ju också lite hela idén med Coffice, att företagarna ska kunna nätverka och ha nytta av varandra, säger Kristin Ericsson.

Sista fredagen i augusti blir det invigningsfest.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!