Nya ägarens löfte: Vi ska satsa på Motala

Med en ny ägare till Cityhuset i Motala ska det bli rejäl fart på affärerna. "Vi lovar att trampa gaspedalen i botten", säger Bernhard Lebourne, vd för Lebourne Real Estate AB.

12 februari 2016 14:30

För några veckor sedan sålde Hemfosa Fastigheter Motala Garvaren 6 (Cityhuset) till Lebourne Real Estate AB.

Samtidigt med detta väcktes hoppet hos många affärsidkare att de butiksytor som stått tomma en längre tid äntligen skulle fyllas med nya hyresgäster.

Efter fredagens träff med den nya ägaren är tongångarna mycket positiva.

– Det känns verkligen jättebra, jag tror att man mycket goda förutsättningar att lyckas, säger Åse Julander på Akademibokhandeln.

Cevher Kanat på Chill out är av samma uppfattning.

– Det verkar som att de vet vad de pratar om. Det viktigaste just nu är att man får in fler hyresgäster och att huset fylls av liv och rörelse.

Bernhard Lebourne som är ensamägare och vd för Lebourne Real Estate AB vill inte lova för mycket, men avslöjar samtidigt att man redan i dag har ett flertal intressenter som man diskuterar olika kontraktslösningar med.

– Vi trampar gaspedalen i botten direkt. Det här är en fin galleria som vi kommer att göra allt för att förädla. Vi prioriterar nu att fylla de tomma luckor som finns och också skapa en bra balans mellan urvalet av butiker. Det ska vara handel av något slag, sedan får vi se vad innehållet blir, säger han.

Lebourne Real Estate AB ägare sedan tidigare gallerior och köpcentrum i bland annat Norrköping, Katrineholm och Söderköping.

– Tack vare detta har vi ett brett kontaktnät som förstås är en viktig faktor i det här sammanhanget, säger Bernhard Lebourne.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Pelle Johansson