Nu utökar hon sin verksamhet

Restaurangköket "Luckan" i Vadstena firar ett år. Konceptet har varit en framgång och nu utökar hon verksamheten med en matsal.

11 juni 2019 20:00

Luckan öppnades förra sommaren och firar nu sitt första år. Konceptet, där lunchmaten serveras genom en lucka, har varit lyckat för Vadstenatjejen Anna Skog. Under året har många kunder etablerats. – Det är kul och under lunch kommer många kunder, säger Anna Skog. Till hjälp har hon sin familj och vänner.

Vilka motgångar har du mött under första året? – Ibland räcker inte maten. Det har varit svårt att beräkna, det är väldigt ojämnt. Vissa dagar går det åt 30 sallader, nästa dag 70, säger hon.Det höga trycket på cateringfirman gör att Luckan ibland får stänga för att ägaren ska hinna med. – Träligt att göra kunderna besvikna. Men jag har ju bara två händer, säger Anna Skog.

Lokalen vi står i är helt nyrenoverad. Anna har fått hjälp av kompisar och familj med att fräscha upp lokalen och skapa en matsal där hon bland annat kan ta emot bokade sällskap.

– Det var en stor skitig heltäckningsmatta här innan som vi fått bort, och det är verkligen stor skillnad mot förut, säger Anna Skog. Att kombinera familjelivet och ett växande företag har funkat bra trots det höga trycket och vabtider.

– Min sambo Niklas ställer upp och vi delar på vabdagarna i veckorna så att jag kan jobba, säger Anna Skog. Sen har vi ju mormor och farmor som också hjälper till, säger Anna Skog. Inga planer på att öppna restaurang? – Nej, med en restaurang så blir det mer jobb och tar mer av min tid än detta koncept. Jag vill inte vara låst, säger Anna Skog. Matsalen kan bokas för bland annat födelsedagsfirande, event och matlagningskurser.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Elin Åberg

Ämnen du kan följa