Nu är det full fart – minst sagt!

Det händer mycket i Motalas och Vadstenas nöjesliv just nu.

20 juli 2019 11:00

I kväll kliver Laleh upp på scenen på borggården i Vadstena, samtidigt som det är finaldagar för Folkracefestivalen i Motala. Ulf Lundell gästar samma plats som Laleh nästa lördag och dessförinnan, på torsdag, är det "Allsång på Gästis" i Borensberg, som i år blir en engångsföreteelse med fyra artister på scenen samma kväll – lär bli fullspikat! Inte nog med detta, kommande vecka är det också dags för Motala stadsfestival, från torsdag till lördag.

Då är detta bara några av de grejor som är på gång. Det finns mer. Så alla de där människor som slentrianmässigt slänger ur sig att det aldrig händer något i stan ska nog ligga lågt för tillfället i alla fall...

Det känns förresten kul att stadsfestivalen den här gången satsar lite större på artistsidan. Det är som vanligt de lokala artisterna och partybanden som dominerar, men på fredagskvällen bjuds det även på Gammal, succéduon med Peg Parnevik och Pontus Pettersson. Detta kan sannolikt locka lite fler yngre personer till festivalen. Den lite äldre publiken kan redan på torsdagskvällen få en rejäl dos nostalgi, då veteranerna i Motala Rockers ska bjuda på en två timmar lång show!

Sedan hänger det förstås mycket på vädret. Sol innebär mer publik. Vanligtvis i varje fall, för när Vätternfestivalen återuppstod tidigare i somras så var det rena drömvädret, men ändå bara omkring 700 personer i publiken. Det är möjligt att biljettpriset kan ha påverkat, eller att det var lite för stor spännvidd på artisterna genremässigt, men det känns som en märkligt låg publiksiffra. Nu är det bara att hoppas att arrangören inte åkte på en alltför hård ekonomisk smäll, för visst känns det som om Vätternfestivalen borde vara en självklarhet i sjöstaden Motala.

Det var emellertid roligt att den mer anspråkslösa tillställningen "Whatstone summer session" förra söndagen blev en hit, men över 1 000 besökare i Hamnparken i Vadstena. Ibland behöver det inte vara så komplicerat, "ta med filten och picknickkorgen och lyssna på några lokala artister". Att evenemanget sedan var gratis och att solen sken bidrog förstås också till succén. Hur som helst, ett kul grepp, och arrangören Johan Lindell kanske bjuder på en "summer session" till redan den här sommaren.

Själv går jag nu på semester i några veckor, så nästa helg blir det biträdande nyhetschef Lina Handberg som levererar en lördagskrönika.

Trevlig sommar!

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mats Bengtsson