Motalaföretag prisades - för andra gången

Det var för 52 år sedan som allt började ute på Karlshults gård i Motala. Sedan dess har mycket hänt.

15 april 2019 12:00

Sedan i april 2008 finns man på Medevivägen. Bad&Värmebutiken är ett genuint familjeföretag och Jonas Reuter kom in i verksamheten 1996 och driver nu företaget med sin fru Therece. Sonen Kevin arbetar även han i butiken.

– Min svärfar, Janne Jacobsson, det var hans pappa som startade företaget. 1996 kom jag in från bilbranschen, berättar Jonas Reuter.

En badrumsbutik med installation och byggnation. Så karaktäriserar Jonas sin butik.

– Vi installerar allt inom VVS, vi har allt inom badrum och spabad.

Hur har branschen förändrats under dina år?

– När jag kom in hade vi butiken på Karlshults gård och det var inte ens 200 kvadrat. Jag anställdes för att utveckla badrumssidan. Värme var deras grej, badrum skulle de dra igång med.

Vad är det mesta ni gör idag?

– Kompletta badrum och spabad.

Hur många är anställda i företaget?

– I dag är vi fem totalt. Tre på butikssidan och två på fältet. Vi har haft fokus på att bli större på butik, inte på installation.

Tänker ni er att expandera?

– Inte butiksmässigt. Det går inte att bli mycket större. Men vi har lite planer på nya projekt som vi ska dra igång, ytterligare ett ben. Vi har tänkt oss fyra; butiken, spabiten, installationerna men vi vill ha ett ben till att stå på. Men det ligger på idéstadiet än så länge.

Fackhandelskedjan finns på 103 orter i landet. Enligt Jonas Reuter är butiken i Motala störst i Sverige. Vid årsstämman i Västerås fick företaget ett pris som årets medlemsbutik, för andra året i rad.

– För oss är det som att vinna en Oscar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Törnström