Det var i slutet av maj i år som en polispatrull såg två män sitta på en balkong i centrala Motala. Eftersom den 26-årige lägenhetsinnehavaren var känd i narkotikasammanhang bestämde man sig för att stanna kvar och spana på dem. När besökaren lämnade adressen och kontrollerades hittades en mindre mängd amfetamin i hans väska. Det ledde i sin tur till husrannsakan hemma hos 26-åringen, där det i köket hittades cirka 32 gram cannabisharts, 1,6 gram kokain och tre gram amfetamin samt över 200 tabletter innehållande alprazolam. Drygt 12 000 kronor i kontanter, våg, påsar, dator och mobiltelefoner beslagtogs också.

26-åringen, som sitter häktad, har nu åtalats för narkotikabrott genom innehav och överlåtelse. Enligt åklagaren tyder bland annat sms-konversationer och insättningar på mannens bankkonto att han sålt droger till olika personer. Åtalet rör dock bara en kund, en jämnårig Vadstenabo som är misstänkt för flera kokainköp.

Ytterligare en man, 28 år från Motala, misstänks ha tagit emot amfetamin som en gåva och åtalas för ringa narkotikabrott genom innehav.