Man utsattes för rån i hemmet

Två män i 35-årsåldern anhölls i söndags misstänkta för rån av en man i 25-årsåldern. Händelsen skedde på en mindre ort i kommunen samma morgon.

12 juni 2019 17:18

Enligt Karolina Jeppsson som utreder ärendet hos polisen ska de två männen ha trängt sig in i målsägarens bostad och pressat honom på pengar och saker.

– Det är oklart vad som ligger bakom händelsen, säger hon.

Initialt var männen misstänkta för grov misshandel men det rubricerades senare om till rån och målsägaren har blivit utsatt för våld.

– Han blev misshandlad för att lämna ifrån sig saker, bland annat med slag av tillhyggen, säger Karolina Jeppsson.

Polisen larmades till adressen och kunde gripa de två misstänkta gärningsmännen på plats medan målsägaren fördes till sjukhus. Han fick dock lämna vården senare under söndagen.

Karolina Jeppsson berättar också att samtliga män befunnit sig på samma fest under lördagskvällen men att målsägaren inte känner de två misstänkta sedan tidigare.

– Han är förstås skakad av händelsen, säger hon.

Under onsdagseftermiddagen hölls häktningsförhandling i Norrköpings tingsrätt med rubriceringen grovt rån/rån. Den ena mannen häktades på sannolika skäl. "Tingsrätten anser att det är ett allvarligt rån men stannar vid att bedöma det som rån av normalgraden", uppger tingsnotarien.

Gällande den andre mannen har häktningsyrkandet ogillats och anhållningsbeslutet är hävt. "Tingsrätten anser inte att det har lagts fram tillräckligt konkreta uppgifter för att anse honom skäligen misstänkt för rån", meddelar notarien.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rita Furbring

Ämnen du kan följa