I en Facebook-tråd om Modig academy kritiserar Kerstin Lundberg (V), ordinarie ledamot i kommunstyrelsen, att Alexander Bard och Claes de Faire valts till huvudnamn för ett event som hålls av Modig academy den 23 april.

– Det är främst Bard jag är kritisk mot, säger Kerstin Lundberg till MVT.

Anledningen är att Alexander Bard är känd för att hålla en ganska liberal linje i prostiution, pornografi och droger. Kerstin Lundberg tycker därför att Alexander Bard inte är någon bra förebild. Hon fick själv kritik av andra i tråden som menade att han ju inte ska tala om just dessa ämnen på Modig academys event.

– Men vart går gränsen?, undrar Kerstin Lundeberg, som säger att hon jobbat mycket med jämställdhetsfrågor och kallar Bards hållning för en unken åsikt i tråden.

Hon ifrågasätter också den status Alexander Bard fått som föreläsare. Som exempel nämner hon ett svar i tråden.

– Han upphöjs till någon stor filosof. Jag har mest sett honom gapa i tv, säger Kerstin Lundberg.

Alexander Bard ska prata om digital utveckling och internet på eventet.

Anna Adolfsson, mentor på Modig academy och projektledare för #modig, tycker att det är synd att en lokalpolitiker, som sitter i kommunstyrelsen, går emot konferensen som arrangeras av elever på den kommunala vuxenutbildningen.

– Bard är en världserkänd föreläsare och expert på internet. Dessutom är han från Motala och det är därför vi har bjudit in honom. Att få hem honom, Claes de Faire och andra namnkunniga talare betyder väldigt mycket för nivån på konferensen. Vi och våra elever vill genom #modig göra något för att lyfta Motala och bidra till den digitala utveckling som vi tror är nödvändig för många företags överlevnad. Vi vill gärna göra det tillsammans med politiker, tjänstemän och företagare och välkomnar självklart konstruktiva diskussioner om Motalas framtid.

#modig-konferensen hålls den 23 april på Motala Convention Centre.