Lions bjuder på Motala-nostalgi

Boende på Motalas äldreboenden kommer att kunna se och läsa om Motala förr i tiden – eftersom Lions Club Motala förser dem med böcker.

19 februari 2020 15:00

Det handlar om fotograf Åke Svenssons fem Motalaböcker och Ulf Green från Lions Club Motala berättar att de gavs ut av Motala Hembygdsförening. Lions bokutdelning började med att en av Motalaböckerna hamnade på äldreboendet Charlottenborg. Detta tack vare en medarbetare på boendet.

– Och det blev väldigt, väldigt populärt och de ville gärna ha fler böcker. Då dök tanken upp att vi skulle dela ut dem till alla äldreboenden i Motala, säger Green.

 

Äldreboendet Björkbladet blev först ut i bokutdelningsprojektet, detta eftersom Lions träffade på en aktivitetsansvarig därifrån.

Varje äldreboende får alla fem böckerna och Charlottenborg som alltså redan har en bok ska få fler. 

Vid premiärutdelningen på Björkbladet medverkade Ulf Green och medlemmarna Lennart Birkfeldt och Sten-Åke Björnstedt samt fotografen Åke Svensson. De boende bjöds dessutom på sång och musik i samband med premiärutdelningen.

 

Mottagandet av böckerna blev enligt Green mycket positivt och nu står alltså Motalas övriga äldreboenden på tur. 

– De gamla minns mycket när de får bläddra i böckerna,  de minns hus, människor, miljöer och allt möjligt. Det är egentligen därför vi gör det, förklarar Ulf Green.

Detta blev tydligt vid besöket på Björkbladet:

– En del kände igen varenda bild och blev uppspelta. 

Ulf Green säger att Lions Club Motala inför det fortsatta bokutdelandet hoppas på:

– Att det ska bli väl mottaget på de andra ställena också. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Wickström

Ämnen du kan följa