Klart: Kommunen köper E-luxområde

Nu är det klart. Politikerna enades om att köpa E-luxområdet i Bromma. Här hoppas man på attraktiva villor.

31 mars 2014 11:28

Electrolux tidigare friluftsområde i Bromma ligger idylliskt vid Vätterns strand. För ett par år sedan tittade kommunen på att planlägga området för bostäder, men det lades på is eftersom det var problem att enas med Trafikverket om tillfartsvägarna. Nyligen fick dock kommer erbjudande av Boröpannan som numera äger marken och som gärna ville sälja den vidare till kommunen. Samtidigt har kommunen en dialog med Trafikverket om att bygga en avfart till Bromma från riksväg 50. Det skulle vara en del av kompensationen för förändringarna av broavgiften.

På måndagens möte med kommunfullmäktige var frågan om ett markköp uppe på dagordningen.

– Vi var helt överens om att vi ska köpa området. Det är viktigt för kommunen att ha rådigheten och att ha ett attraktivt område som vi kan erbjuda för bostäder, säger kommunalråd Camilla Egberth (S).

Prislappen landade på 16 miljoner kronor för marken som kommunalrådet beskriver som "strategiskt viktig". Hon tror dock att det dröjer några år innan alla planer är klara, överenskommelsen med Trafikverket om tillfarten är färdig och man därmed är redo att börja sälja tomter.

– Där sluttar fint så flera hus kommer att ha fin sjöutsikt. Men det är samtidigt viktigt att allmänheten fortfarande ska ha tillgång till stranden. Det ska även i framtiden gå att promenera längs vattnet, säger Camilla Egberth.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!