I mitten på maj förra året fann ett par i Samuelsberg ett katthuvud i sin rabatt. Dagen efter påträffades kroppen i en annan trädgård på samma gata.

Två veckor senare hittades ännu ett katthuvud, denna gång låg det placerat på en grav på Motala kyrkogård. Det var personal från griftegården som gjorde den makabra upptäckten. Någon kropp påträffades aldrig.

Polisen har sedan dess inte fått svar på vem eller vilka som ligger bakom de dödliga djurplågerierna.

Under söndagen kom Gerry Gardelin in på polisstationen med en kattkropp som han funnit i sin trädgård i bostadsområdet Bergsätter.

– Det var grannen som hade varit ute och gått med sin hund som berättade att det låg något äckligt i vår trädgård, säger Gerry.

Han förklarar att det går en cykelbana utanför staketet vid nedre delen av familjens tomt. Det var i den delen av trädgården som katten låg.

– Det såg lite egendomligt ut men jag tog hand om den och ringde 11414, säger han.

Som djurägare, förklarar Gerry, kände han ett ansvar att lämna in katten till polisen så att kattens ägare ska få veta vad som hänt djuret.

En anmälan om djurplågeri har upprättats och kattkroppen ska undersökas för att polisen ska kunna få klarhet i på vilket sätt huvudet avlägsnats.

Stationsbefäl Thomas Ericsson tror dock inte att det handlar om ett angrepp av ett rovdjur då hela huvudet är avlägsnat.

– Det borde ha varit mer sönderrivet om det hade varit ett djur, av skadorna att döma, säger han.

Polisen uppgav på måndagseftermiddagen att en förundersökning har inletts i ärendet.