Här drömmer de trädgårdsdrömmar

Mörkt och kallt. Vad passar väl bättre än att drömma om sommarens grönska. Det gör deltagarna i bibliotekets trädgårdscirkel tillsammans.

8 januari 2018 21:30

Just den här kvällen är det nio personer som träffas på Borensbergs bibliotek för att diskutera en trädgårdsbok, prata odling och fika tillsammans.

Trädgårdscirkeln startade vårterminen 2016 och sedan dess har deltagarna träffats en gång i månaden under vår- och höstterminen för att prata trädgårdslitteratur och annat som hör trädgård till.

Att det blev en trädgårdscirkel beror på bibliotekarien Linda Kardell som själv är trädgårdsintresserad och såg en möjlighet att skapa en faktabokcirkel.

– Jag ville utveckla bokcirkeltanken, säger hon.

Det ledde till att biblioteket startade sitt fröbibliotek och har lett till aktiviteter med byten av frön och sticklingar. Gruppen har även gjort studiebesök och tittat på trädgårdar.

– Vi ville utveckla bibliotekets funktion som mötesplats, säger hon.

Bodil Andersson börjar med att visa medhavda fröställningar från skenkamelia och genast är samtalen runt bordet igång.

Efter lite mera trädgårdsprat och fika tar Linda Kardell upp diskussionen om denna månads bok som är "Trädgårdarna på Astrid Lindgrens Näs", en bok med text och vackra bilder.

– Gissa vad jag ska göra med barnbarnen, utbrister Elaine Eriksson.

Hon har blivit inspirerad att besöka platserna i boken.

Böcker väljer de antingen utifrån att någon i gruppen har en idé eller, vilket är vanligast, att Linda Kardell kommer med tips.

Mer fika och diskussion om vad som det börjar bli dags att så och därefter väljs boken "Fröbok" som nästa bok i cirkeln.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!