Här är visionen för nya Luxor center

"45 000 kvadrat står och väntar på att fyllas med någonting bra", så säger de nya ägarna av Luxorfastigheten. Deras målsättning är att, bland annat, få till klädbutik, sportcenter och lekland.

18 november 2016 14:15

– Namnet på området ska fortsatt vara Luxor center. Det ligger bra i munnen, säger Roy Karlsson från Luxora fastigheters bolagsledning, som nyligen tagit över ägandeskapet av Luxorfastigheterna.

Ungefär 22 000 kvadrat av den totala ytan på 67 000 kvadratmeter är i dag uthyrda till 80 olika hyresgäster. Men det innebär att det finns 45 000 kvadratmeter som nu står outnyttjat. Vilket betyder att det finns gott om plats för nya verksamheter och därmed fler företag och arbetstillfällen till Motala.

– Vi vill att befintliga hyresgäster ska vara kvar. Men att vi ska komplettera med nya verksamheter. Vår vision för området är att det ska kunna finnas en klädoutlet, upplevelsecenter, kontorshotell, vandrarhem, livsmedelsbutik, sportcenter och lekland. Bland annat.

Vill få nytt landmärke

De menar att närheten till Varamobaden och riksväg 50 gör att läget är extra gynnbart. Målsättningen är att Luxor center ska bli ett landmärke för Motala.

– Vi vill så klart komma igång så fort som möjligt. Men det är ett långt arbete att hitta företag som vill etablera sig. Men vår målsättning är att komma igång med verksamhet på området redan nästa år. Har man ingen vision har man inget att arbeta efter, säger Roy Karlsson.

"Jättekul och spännande"

Kommunalrådet Camilla Egberth (S), säger att det ska bli intressant att se det nya området växa fram.

– Det ska bli jättespännande och kul att följa det här arbetet. Förhoppningsvis kan det här bli ett attraktivt område för besökare, året om.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Oliver Beckman