Gammeljul tillbaka på slottet

Det är Visit Vadstena AB och Svenska Kulturevent som med gemensamma krafter återigen arrangerar Gammeljul på Vadstena slott.

12 juni 2019 16:00

– Vi är arrangör med utställarna och tillhandahåller utställare, ser till att det är kvalitetssäkring på dem. Vi håller i deras logistik när det gäller anmälan och hur de ska tillhandahållas plats och allt sådant, förklarar Elisabeth Boman som tillsammans med kusinen Carl-Roger Boman representerar Svenska Kulturevent.

Första adventshelgen i dagarna tre; fredag 29 november till söndag 1 december 2019 är det återigen dags för Vadstena slott att slå upp portarna för en Gammeljul. Det var två själar och samma tanke som gjorde att Elisabeth Boman tog kontakt med Carina Milton som tillsammans med Mathilda Milton och Visit Vadstena AB är den andra variabeln i ekvationen Gammeljul 2019.

– Folk har efterfrågat den, stryker Mathilda Milton under och menar att den gamla traditionen med en hantverksmarknad på slottet har saknats av många.

För hantverket ska stå i centrum betonar man från arrangörshåll. Uppåt 200 hantverkare siktar man på ska komma till slottet första adventshelgen.

– Vad vi ska göra nu är att modellera fram en ny form av jul, där vi får ett unikt koncept där hantverket och hantverkaren står i centrum, säger Elisabeth Boman och fortsätter:

– Man vill ju att besökarna ska hitta julen.

– I ett levande slott, tillägger Carl-Roger Boman.

Carina Milton nämner att man försöker skapa något för alla, en bredd i utbudet, så alla besökare ska hitta sitt. Kaffebuffé, jultomten och historiska personer som guidar runt på slottet är några av ingredienserna i detta utbud.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Törnström

Ämnen du kan följa