Familjen besökte stranden i onsdags förmiddag. Lisa Hjort och hennes tvåårige son skulle leta stenar i vattnet när hon hittade glasskärvor på botten.

– Jag samlade ihop 10-15 bitar på en relativt liten yta. Det var ordentliga skärvor, en var 10-15 centimeter stor och knivliknande i formen, säger Lisa Hjort.

Fyndet gjordes nära Stjärnvägen, mellan fem och 20 meter ut från stranden.

Artikelbild

| Lisa Hjort hittade 10-15 glasbitar i vattnet och dokumenterade en del av fyndet.

– Första tanken var att "oj, det var bra onödigt". Att det var fulla ungdomar som varit ute på kvällen eller liknande.

Hon fortsätter:

– Men ju mer dagen gick kände jag att nej, det här måste någon ha gjort med flit. Glas hamnar inte i vattnet sådär.

Förutom att plocka bort skärvorna varnade hon andra besökare på stranden. Senare gick hon även ut med en varning via sociala medier.

Artikelbild

– Jag vill inte att någon ska få glas i fötterna eller på händerna. Det badar en hel del barn just på den platsen, säger Lisa Hjort.

Motala kommun ansvarar för skötseln av Varamobaden och andra kommunala badplatser. Den som hittar större mängder glas i till exempel sand eller vatten uppmanas därför att vända sig dit.

– Då är det bra att man hör av sig. Har man möjlighet att plocka bort det så är det jättebra, säger miljöinspektör Victoria Östberg.

Om brott kan misstänkas bör polisen kontaktas.

– Är det väldigt stora mängder eller man märker att någon medvetet lagt dit det och kanske riktat spetsar uppåt så blir det en polisfråga, säger Victoria Östberg.