Fynd i samband med stor sökinsats på Vättern

I samband med sökandet efter en man som gett sig ut med båt för att fiska under tisdagen gjordes vissa fynd innan räddningsarbetet blåstes av.

11 december 2019 12:15

Strax före klockan 21 på tisdagskvällen– efter nästan sju timmars sökande –  meddelade Flyg- och sjöräddningscentralen att man avslutat insatsen. Enligt Fredrik, Persson, biträdande räddningsledare vid Sjö- och flygräddningscentralen, fanns det inte längre någon möjlighet att hitta någon vid liv.

Enligt polisens utredningsledare Marcus Hoppe handlar det om en Motalabo i 70-årsåldern som skulle ge sig ut och fiska. När båten började ta in vatten slog mannen larm till en anhörig och bad den personen ringa Sjöräddningen.

Polisen upprättade initialt en anmälan om försvunnen person. Nu har Sjöpolisen kopplats in.

– De kommer att hjälpa till att söka efter mannen och förhoppningsvis få upp honom.

 

Johan Weber, tillförordnad stationsansvarig hos Sjöräddningssällskapet Vadstena-Motala, fanns själv med under sökarbetet. Han säger att det gjordes fynd från en träsnipa, mellan Motala och Sandön, innan insatsen avbröts.

– Vi tror att de kan härleda till den här båten, säger han.

Flera olika aktörer och fordon var inkopplade i det massiva räddningsarbetet.

– Vi har sökt av ett gigantiskt område med knapphändig information. Det gick relativt grov sjö och blåste sydvästliga vindar. Det är svårt att se saker på ytan när det går vågor. Mörkret var vår största fiende. Man har inte mycket tid att spela på.

Enligt Caroline Carlheim, inre befäl på räddningstjänsten, väntas inga nya sökinsatser från dem.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rita Furbring

Ämnen du kan följa