Funkisfestival i Gallerian

"Vi visar upp att alla kan, med rätt stöd och hjälp" säger Ann Epstein som är projektledare för Föreningen Funkisglädje.

23 oktober 2018 21:36

Talangjakten ska förhoppningsvis leda till att Motala kommun själv går med i Föreningen Funkisglädje som står för dessa arrangemang.

– Jag har träffat några från Motala kommun och berättat om det här. Men att se, höra och uppleva det ger en helt annan dimension. Det här ska förhoppningsvis leda till att kommunen går med i Föreningen Funkisglädje, förklarar Ann Epstein och fortsätter:

– Kommunerna själva arrangerar sina deltävlingar, utifrån egen förmåga. För personer över 15 år med kognitiv och neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS.

Ann förklarar vidare varför man är här i Motala i dag och att det mer fungerar som ett skyltfönster. I övrigt är man under hösten ute i landet på sju ställen. Det här är enda gången man kommer till Motala.

– Det är för att visa upp oss och få Motalaborna att lära känna Funkisfestivalen, vilka vi är. Få artisterna och alla att få svar på vad det här är. Vi visar upp oss, förklarar, berättar så att de själva ska känna att det här vill vi vara med på. Sedan vill vi att Motala själva ska ta över och arrangera. Sex deltagare här i kväll är perfekt. Alldeles lagom.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Törnström

Ämnen du kan följa