Förmögenhet och lycka vid Medevi brunn

153 rollspelare från alla världens hörn har samlats vid Medevi brunn för att leva i Jane Austens värld för en helg.

– Här får man leva ut allt inifrån, det är en emotionell resa, säger Anna Westerling, arrangör.

26 maj 2017 11:00

Rollspelslajv är precis som film och teater, förutom en ganska stor detalj.

– Vi spelar inte för någon publik och vi har inga specifika repliker. Vi gör det för oss själva och med varandra. Dialogerna och händelserna får ske av sig själva, säger Anna och fortsätter:

– Det är inte heller som i film där det är en som är huvudkaraktären. Här är alla sin egen huvudkaraktär i sin egen berättelse.

Att det blivit just ett lajv utifrån Jane Austen har flera anledningar.

– Hon har så mycket djupa karaktärer, men också det här intressanta spelet mellan kärlek och pengar. Tycker någon om mig eller är det för mina pengars skull?, säger Anna.

Medevi brunn är avsatt för deltagarna hela helgen.

– Här kan vi ströva fritt i vår egen värld. När jag var här första gången så tänkte jag att det var perfekt för ett Austen-lajv. Här finns allt där de förmögna roade sig med under slutet av 1700-talet, så här blir illusionen total. Man kan nästan jämföra det med Bålstad dit man åker idag och festar loss, skrattar Anna.

Någon som rest enda från Danmark för att delta är Maria Bergmann Hamming.

– Lajv är något som jag hållit på med i nästan tjugo år. Här kan du uppleva allt som du kanske upplever när du tittat på film eller teater, men här kan du göra allt som du hoppades på att karaktären skulle göra, berättar hon.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa