Poeten: "Alla är poeter"

Haiku, föreläsning och en obevisad kulturskatt när Föreningen Aktiva Seniorer i Motala anordnade skrivarträff.

Gunilla Kälvesten gav en lektion i haiku. Hon höll också i en rimlek.

Gunilla Kälvesten gav en lektion i haiku. Hon höll också i en rimlek.

Foto: Per Erik Dufwenberg

Motala/Familj2017-03-14 20:00

Fem, sju, fem stavelser, gärna med en knorr på slutet. Under måndagen så anordnade Föreningen Aktiva Seniorer en skrivarträff och Gunilla Kälvesten inledde med en lektion i haiku. Efter Gunilla var det dags för dagens gäst, poeten, föreläsaren och mångsysslaren Pelle Lundström, att ta över ordet.

– Alla är poeter. Vill man skriva så kan man skriva, så är det bara. Ibland behöver man bara hjälp att våga tro på sig själv, säger Pelle.

Och tro på sig själv, det gör Pelle så det räcker att dela med sig av. Enligt honom så är allt möjligt, vilket låg som grund under hela föreläsningen. Det, och poesin, såklart.

– För mig så är poesi en chans att uttrycka sig. Det är också ett sätt att göra livsmarkeringar, som foto fast med ord för att minnas känslor och upplevelser, menar han.

Förutom högläsning av egna verk så bjöd Pelle också på något som mycket väl kan vara en ännu okänd kulturskatt. Med sig till skrivträffen hade han nämligen en bok som påstods innehålla ej publicerade dikter av Nils Ferlin.

– Det här är första gången jag läser något ur boken, så ni som är här idag kan säga att ni hört det förr när nyheten sprider sig, säger Pelle.

Högläsning. Pelle läste opublicerade dikter av Nils Ferlin.
Högläsning. Pelle läste opublicerade dikter av Nils Ferlin.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om