Dit vill ordföranden flytta fullmäktiges möte

Kommunstyrelsen och nämnder tittar på att ha sina möten via nätet, men fullmäktiges ordföranden har andra idéer.

Kommunstyrelsen vill att fullmäktige ska tillåta dem och övriga nämnder att ha sina möten på distans med ledamöterna uppkopplade exempelvis hemifrån. Detta som åtgärder i Coronatider. På de nämndmöten som varit hittills har det noterats en viss frånvaro.

Att ha själva fullmäktigemötet på distans tror dock inte ordförande Nils-Ingvar Graan (KD) på.

– Då behöver man kunna garantera att alla har sådan uppkoppling att alla kan se och höra alla samtidigt. Det tror jag kommer att bli svårt att få att fungera, säger han och förklarar att de inte planerar att köpa in några tekniska lösningar för att lösa möten bara under coronautbrottet.

Istället har Nils-Ingvar Graan andra idéer. Den som han främst planerar att lägga fram för sina kollegor i presidiet är att mötet ska hållas utomhus.

– Jag har funderat på om vi skulle vara på torget. Då skulle vi lätt kunna ha 1,5 meter mellan oss. Men jag vet ju inte hur coronaläget är när vi har mötet den 20 april. Det beror ju på väderutvecklingen också, säger han.

Att göra som i Linköping och Norrköping där man enats om att alla partier håller vissa ledamöter hemma tror han inte på.

– Alla har ju rätt att delta, säger han och tillägger att ett annat alternativ till lokalisering är i en idrottshall.

Oavsett plats lär det dock bli ett nedkortat möte och Nils-Ingvar Graan har redan själv beslutat att det inte blir någon allmänhetens frågestund.

– Vi ska inte medverka till att det blir större folksamlingar än nödvändigt, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa