Det blir bara en Allsång i sommar

Allsången på Borensbergs Gästgivaregård kommer tillbaka i sommar igen, men i år bara för en kväll, den 25 juli. Melodifestivalstjärnan Sonja Aldén är den första artisten som är klar för allsångskvällen.

25 maj 2019 19:00

Marie Ackeräng på Borensbergs Gästgivaregård förklarar varför man nu väljer att i sommar testa att satsa på en enda kväll med "Allsång på Gästis":

– Det är för att det är för mycket jobb och för att det är svårt att få det att gå ihop. Nu har vi kört i fem år och det har varit jätteroligt och jättemysigt, men lite för mycket jobb för släkt och vänner som har ställt upp. Och är det dåligt väder så kommer det ju alldeles för lite folk och det vet man ju inte om det blir så. Man måste ju få det att gå ihop och då satsar vi på en lite större kväll istället, då vet vi att det blir fullt.

Vad har de då fått för reaktioner sedan de gick ut med ändringen på sociala medier?

– Jag tycker att de flesta förstår när man förklarar. Det är klart att många tycker att det är tråkigt att det bara blir en kväll, för det är ju många som har gått på alla kvällar, säger Ackeräng.

Det blir dock ett till arrangemang i sommar på Borensbergs Gästgivaregård utöver allsångskvällen. Man arrangerar nämligen en hyllningskonsert till Bryan Adams den 7 augusti.

– Det är de två grejer vi kommer att göra den här sommaren, så får vi se hur det känns. Det är väl möjligt att vi gör lite småevenemang, men inget större mer än de två evenemangen, säger hon.

När det gäller allsången så kommer det enligt Marie Ackeräng att tillkomma fler artister till den utöver Sonja Aldén.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Wickström