– På vintern kommer hon alltid tillbaka efter 20 minuter när vi släppt ut henne. Det har hon alltid gjort, säger Mikael Kenell.

Han tar emot hemma i villan i Bergsätter tillsammans med hustrun Marina. Båda är tagna efter beskedet att deras katt sannolikt utsatts för ett dödligt djurplågeri, en förundersökning har startats i ärendet.

Under måndagen blev de kontaktade av polisen efter att polisen sett ett Facebookinlägg där paret sökte sin katt. Men när Mikael åkte till polisstationen trodde han att det var en levande katt han skulle få med sig hem eftersom ingen berättade att det handlade om en död katt, dessutom utan huvud.

Artikelbild

| På en villatomt i Bergsätter påträffades en kattkropp utan huvud under söndagen.

– Det fanns inte in tanken, säger Marina och brister i gråt.

– Vi är i chock, fortsätter Mikael som är minst lika delar arg som ledsen.

Han frågar sig gång på gång vem som kan ha gjort Elsa illa, en söndagsmorgon, i ett tätbebyggt villaområde. Enligt paret var katten dessutom ganska skygg mot främmande, så de tror inte att hon frivilligt gått fram till någon.

Om det är en människa som ligger bakom Elsas död är frågan, hur har det hela gått till och var? Det ska inte ha funnits något blod i anslutning till kattkroppen.

Artikelbild

| Elsa gick ut på söndagsmorgonen men kom aldrig tillbaka.

Den påträffades i en grannes trädgård under söndagen, knappt 40 meter ifrån paret Kenells hus. Grannen lämnade själv in kroppen till polisen efter fyndet och både han och andra kringboende reagerar nu starkt på det som hänt.

Mikael och Marina har ytterligare två katter, Burra fyra år och Lillan, 2, men de går bara ut med husse eller matte i koppel. Mikael berättar att katterna, sedan Elsa försvann, står vid altandörren på eftermiddagarna och väntar på henne i samband med att det bjuds på mjuk mat. Nu står det bara två matskålar kvar på köksbänken.

Artikelbild

| I hörnet av en trädgårdstomt påträffades Elsa död.

– Det är så ofattbart och vidrigt, säger Marina Kenell.