De vill bli bäst i Norden – på magi

Staaf Magic kan bli bäst i Norden på magi.

1 april 2018 18:00

Magigruppen ska nämligen åka till Norge för att delta i nordiska mästerskapen.

– Tävlingen arrangeras 22 april. Tanken är att vi ska uppträda med samma illusioner som vi vann SM-guld med, säger Daniel Staaf.

"Nordic Magic Convention 2018" hålls i den norska staden Drammen.

Känner ni er nervösa?

– Inte än. Jag tror att saker hade känts lite jobbigare om vi skulle sätta igång och lära oss en massa nya trick, säger Tove Staaf.

– Däremot finns det alltid saker att putsa på. Smådetaljerna måste sitta bra också, tillägger Daniel Staaf.

Magifamiljen tror att konkurrensen kommer bli stenhård:

– SM är ju uppdelat i olika kategorier. I den här tävlingen kommer i stället alla att tävla mot alla, säger Gittan Staaf.

2017 var ett framgångsrikt år för Staaf Magic. Först lyckades magigruppen med bedriften att vinna ett SM-guld i trolleri. Därefter gavs möjligheten att medverka på bästa sändningstid i "Talang" på TV4. Avslutningsvis lyckades familjen sätta upp en egen show på Kulturakademin – som lockade storpublik.

Vad har ni pysslat med sedan er första scenshow?

– I mellandagarna var vi i Las Vegas för att få inspiration av världens största magiker. Resan var otroligt lärorik. Den visade att vi inte var så långt ifrån världseliten som vi trodde, säger Daniel Staaf.

– Efter nyår har vi bara övat, övat och övat inför nordiska mästerskapen. Målsättningen är ju att vinna guld. Jag åker inte dit för att ta brons, tillägger Albin Staaf.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Oliver Beckman

Ämnen du kan följa