De ror från Skärholmen till Sjötorp

Genom skärgård och öppet vatten. Till slut kom de fram till Östergötland och började sitt äventyr på kanalen. ”Jag har alltid velat ro genom hela Göta kanal, men inte visste jag att vi skulle börja hemifrån” skrattar Annika Plogmark.

18 juli 2017 16:15

Idén om att ro den nästan 40 mil långa sträckan kom från ingenstans.

– Vi sålde segelbåten i höstas och så köpte vi denna, men vi har rott en del innan men aldrig så här långt, säger Olle Thunström.

– Jag har alltid velat ro genom hela Göta kanal, men inte visste jag att vi skulle börja hemifrån, skrattar Annika Plogmark.

Båda är mycket sjövana, och så även hunden Sonja.

– Hon har varit med många gånger på sjön så hon är lugn och beskedlig. Vi har även byggt ett litet skydd längst bak på båten för henne om det regnar, säger Annika.

Paret hade hoppats på att lämna Borensberg under tisdagen.

– Det blir nog inte riktigt som vi hade tänkt, vi får nog lämna på onsdag för då ser prognosen bättre ut. Det svåraste med att ro är när det blåser, det har ställt till det under de tre veckor vi varit ute, säger Olle.

Även slussarna är ett projekt på resorna.

– Eftersom båten totalt väger 50 kilo är den alldeles för lätt för att slussa. Så vid varje sluss drar vi upp båten och rullar den förbi till andra sidan, säger Olle.

Hur ska ni ta er tillbaka till Stockholm?

– Ja, vi kommer inte ro tillbaka i alla fall, skrattar Olle och fortsätter:

– Antingen hämtar någon av våra barn upp oss eller så tar vi en hyrbil.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sofia Axelsson