De har slutat sälja engångsgrillar

Det finns inget centralt beslut från Ica att man inte får sälja engångsgrillar. Men handlaren Victor Törnqvist har gjort sitt val, påverkad av den stora skogsbranden i Tjällmo.

24 april 2019 21:30

– Jag fick ett samtal från en representant från räddningstjänsten i måndags men visste inte då att det brann, säger Victor.

Senare kom han att dela ut frukt och vatten till räddningspersonalen, samt möta flera av dem när de trötta gick av sina arbetspass.

Från och med i dag, onsdag, råder eldningsförbud i hela Östergötland. Grillning är tillåtet men inte med engångsgrill. När det beskedet kom tog även handlaren ett beslut.

– Det känns dumt att saluföra en vara som inte får användas, säger han.

Något centralt försäljningsstopp finns inte utan det är upp till varje handlare att hantera situationen. Samtidigt känner Victor Törnqvist att skogsbranden inträffade så nära Borensberg att det gav en tankeställare, även om polisen inte misstänker att den uppstod genom grillning.

– Men jag vill inte sälja en grill som kan orsaka en brand, säger han.

Även ICA Maxi i Motala har stoppat försäljningen och under onsdagen meddelade Östenssons butiker att de tagit samma beslut.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rita Furbring