Coop kan öppna dubbelt i Motala

Coop köper alla Nettos butiker i Sverige. Efter många år utan Coop-butik kan Motala därmed snart ha två. Men affären ska nu utredas av Konkurrensverket som ska titta på hur handeln i hela staden påverkas.

15 maj 2019 06:00

Coop har köpt samtliga Nettobutiker i Sverige. Planen är att successivt omvandla de 163 butikerna till Coopbutiker. För Motalas del skulle det innebära att orten som länge varit utan Coop-butik snart har två. Men hur det blir med den saken vill Coop just nu inte uttala sig om.

– Innan affären går igenom så ska den granskas av Konkurrensverket som dels kommer att titta på affären som helhet, dels gå igenom varje ort för att se hur konkurrensen kommer att se ut, säger Coops presschef, Tobias Rydergren.

Men tillägger han:

– Det här är en offensiv satsning. Vi vill åt Nettos lägen. Vi köper inte de här butikerna för att lägga ner dem.

Frågan uppstår ju hur ni tänker kring etableringen i Motala. Påverkas er nya butik av att det redan finns en Nettobutik här?

– En nyetablering innebär år av planerande. Den här affären påbörjades vid årsskiftet och då var ju bygget i Motala redan igång. Så det arbetet rullar på precis som tidigare, säger Tobias Rydergren.

Har ni någon generell policy vad gäller att ha flera butiker på samma ort?

– Varje stad och varje läge är unikt för sig. Vi får utvärdera och se. Det är ju också så att butiker kan komplettera varandra, säger Tobias Rydergren.

Ett första besked från Konkurrensverket kommer i början på sommaren. Det kan dock bli så att verket behöver mer tid för utredningar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lina Handberg

Ämnen du kan följa