När Ola Petré presenterade sin idé från början var han eld och lågor. Han såg fram emot att få etablera en lekvärld, inte bara för Motalaborna, utan också för boende på närliggande orter. Verksamheten har sedan dess drivits som ett familjeföretag. Men nu, säger entreprenören, har han tappat kraft för att driva den vidare. Det finns flera skäl till det, även om det som hände i februari i år har tagit hårdast på honom.

Ola Petré berättar att han tvingades lägga ner den populära thaibuffén när kocken slutade. En kvinna som var värdefull för företaget och som även han hade investerat i.

– Hon fick inte fortsätta sin anställning på grund av Migrationsverket. Hade hon varit kvar hade vi haft kvar leklandet. Hon var en del av vår framtid, säger han.

Artikelbild

| Ola Petré och hustrun Nim har drivit Bill o Bulls lekland som ett familjeföretag sedan 2011.

Ett annat skäl till att han tagit beslutet att gå vidare är nyetableringen av butiken Godisjätten där de två bonussönerna arbetar i dag. Företaget expanderar sitt utbud, vilket innebär ökade arbetsuppgifter. På Bill o Bull jobbar i nuläget hans hustru, men även hon kommer att behövas i den nya butiken. Att ha personalen spridd på två ställen fungerar inte längre praktiskt, menar han. Dessutom varierar behovet av bemanning på leklandet, beroende på säsong och dagar. Han sticker heller inte under stol med att sommaren inte varit den bästa ur ekonomisk synvinkel.

– Efter fyra regnfria månader har vi inte haft invasion. Vi vill ju ha så mycket regn och rusk som möjligt, säger Ola Petré.

Men det är nu när den, för företaget, mer gynnsamma perioden på året börjar som han vill hitta nya köpare.

I den annons som Ola Petré gått ut med uppger han att Bill o Bull omsätter mellan 2,2-2,5 miljoner kronor, exklusive moms. Samtidigt väljer han att sälja bolaget och alla inventarier för bara 150 000 kronor. (Lokalhyra, el, värme, sopor och vatten tillkommer).

Artikelbild

| Snart färdigåkt för Ola Petré som säljer sitt lekland.

– Jag tror att det är en familj jag söker och den bästa familjen kanske inte har flera hundra tusen. Då får det inte stupa på vad de betalt till mig, säger han.

Ola Petré har redan flera spekulanter som han ska träffa. Och som sagt, det kommer inte bli pengarna som styr affären.

– Jag kommer gå uteslutande på känslan, säger han.

Att leklandet i Motala ska få leva kvar är hans mål.

– Men det ska in lite nytänk. Vi har tömt våra brunnar och då är det bäst att någon annan tar vid.