Ville byta takstolar – hela huset gjordes om

En villaägare i Motala får betala en sanktionsavgift på drygt 90 000 kronor för att ha rivit och byggt utan lov och startbesked. Några takstolar behövde bytas ut, men det stannade inte där ...

KOSTSAMT. Det blev för mycket av allting, rivande och byggande. En villaägare får nu betala drygt 90 000 i sanktionsavgifter.

KOSTSAMT. Det blev för mycket av allting, rivande och byggande. En villaägare får nu betala drygt 90 000 i sanktionsavgifter.

Foto: Izabelle Nordfjell/TT

MOTALA2017-12-21 05:00

Villaägaren upptäckte rötskadade takstolar och bedömde huset som farligt att bo i. Takstolarna byttes därför ut och för att förhindra fuktskador när taket stod öppet fortsatte byggandet. Även ytterväggar ändrades och invändigt skede väsentliga ombyggnader efter att utrymmen rivits ur.

Byggsanktionsavgiften har beslutats av plan- och miljönämnden som dock låter huset vara i nuvarande skick. En ansökan om bygglov har inkommit i efterhand och nämnden bedömer att den kan beviljas.

Ägaren har uppgett att han agerade i tron att det handlade om en renovering som inte var lovpliktig. Han har accepterat sanktionsavgift, men ansett att den borde bedömas utifrån förmildrande omständigheter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om