Nomineringen till Årets Motalaförebild är avslutad

Vem blir Årets Motalaförebild 2022? Den frågan ska besvaras på Motalagalan.

Motalagalan 2021 fick Mattias Richardsson ta emot priset som Årets Motalaförebild. Vem blir det i år?

Motalagalan 2021 fick Mattias Richardsson ta emot priset som Årets Motalaförebild. Vem blir det i år?

Foto: Thomas Augustsson

Motala2022-09-15 16:00

Priset till Årets Motalaförebild är MVT-läsarnas pris och under en period har det varit möjligt att nominera personer till utmärkelsen.

– Vi vill lyfta fram någon med ett starkt engagemang och som kan inspirera andra. Det kan vara att man hjälper andra, jobbar för att göra Motala attraktivt eller på olika vis sätter orten på kartan, säger chefredaktör Lina Handberg.

Förra årets vinnare blev Mattias Richardsson för sitt stora miljöengagemang och att han rensade skräp från Motalavikens botten. Bland de som tidigare fått utmärkelsen finns Tina Olby, som prisades för sitt engagemang i kvinnojouren, och fritidsgårdsföreståndare Mannie Gustafsson för att bara nämna ett par. Andra har verkat inom kulturlivet och hjälpverksamhet. Frågan är vem som kommer få ta emot priset i år.

Nomineringen, som ni avslutats, har skett på MVT.se.

– Av de nominerade väljs sedan tre finalister ut, av en jury, och våra läsare röstar sedan fram vinnaren. Vi hoppas självklart att vi får in många bra namn. Jag vet att det finns många Motalabor som är värda att uppmärksammas, säger Lina Handberg.

Vinnaren hålls hemlig ända fram tills det är dags för prisutdelningen, vilket sker på Motalagalan i Lokverkstan den 12 november.

Karta: Lokverkstaden vid gamla Motala verkstad
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!