Unéus brinner för utegranen - och julens blommor

Caroline Unéus, Moderat ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, har haft lite olika tempon i sitt julfirande i år. Mest gillar hon blommorna.

Caroline Unéus, Moderat ordförande i samhällsbyggnadsnämnden i Motala, hade en lugn julafton, men fullt hus på juldagen. 2024 hoppas hon på fred i Ukraina.

Caroline Unéus, Moderat ordförande i samhällsbyggnadsnämnden i Motala, hade en lugn julafton, men fullt hus på juldagen. 2024 hoppas hon på fred i Ukraina.

Foto: Agnes Ganestål

Motala2023-12-28 15:00

På julafton blev det lunch med mamma i Linköping. Sedan åkte Caroline Unéus hem till gården och tände upp ljus tillsammans med sambon Sven. På kvällen kom grannarna in på glögg i huset.

Mer fart blev det på juldagen när det blev besök av alla parets barn, förutom Carolines styvson David som bor i Japan.

– Fullt hus. De kommer från Österrike, Göteborg och Vadstena, säger Caroline Unéus.

Juldagens höjdpunkt var julklappsspelet där samtliga deltagare bidrog med fyra paket var.

– Då blir det lite krig om det, men det är roligt, säger Caroline.

Vad gillar du mest med julen?

– Det är alla blommor, jag pyntar inte mycket utöver det. Men utegranen är viktig, den har jag från första advent, du kanske har sett den på min Facebook. Den är lika hög som huset, säger Unéus.

Hugger du granen själv?

– Nej, det gör Sven. Men jag är med. Det är ett viktigt och stort tillfälle.

Hur blir det på nyår?

– Vi ska vara hemma. Vi brukar åka till Sälen, men i år ska vi iväg på lite semester senare.

Hur ser du på 2024?

– Fred i Ukraina, det är det jag hoppas på mest. Jag följer det, är helt förskräckligt. Alla krig är förskräckliga, men speciellt Ukraina biter hårt.

Motala?

– Det är tufft i Motala när vi måste hålla i ekonomin i lågkonjunktur. Men jag hoppas på en vändning, med fler byggkranar i stan. Vi har detaljplaner, men inte så många bygglov. Det finns möjligheter, säger Caroline Unéus.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!