Tre verksamheter har gått samman

VuxenCentrum, så heter den nybildade enheten för arbete med psykosocialt stöd för vuxna i kommunen. På fredagen invigdes mottagningen på Poppelgatan.

Foto: Roger Samuelsson

Motala2016-09-09 20:45

Det handlar om en sammanslagning av de tre tidigare verksamheterna Boendestöd, Svarta gatan och Ulaxvillan. Syftet med att samla de tre enheterna i samma lokaler är för att öka såväl kompetensen som tillgängligheten, berättar enhetschefen Therese Johansson.

– Det är den stora vinsten med alltsammans, att vi nu kan erbjuda ett mångfasetterat stöd. Det är inte alls ovanligt att man är i behov av olika sorters stöd när man kommer till oss, att samla all vår kunskap under ett och samma tak gör att vi får en väldigt hög spetskompetens. Dessutom slipper man fara mellan olika adresser.

VuxenCentrum har idag 25 medarbetare, dessa är indelade i sju olika specialteam som arbetar med bland annat psykosocial missbruksbehandling, stöd till personer som är eller har varit utsatta för våld i nära relation, anhörigstöd och dagsstöd för personer med missbruk- och beroendeproblematik. Och nytt efter sammanslagningen är insatser inom vräkningspreventionen, berättar Therese.

– Arbetet bedrivs i nuläget i liten skala men stödbehovet här är stort, inte minst med tanke på hur bostadsmarknaden ser ut.

KLIPPT. Socialnämndens ordförande Anne-Lie Liljedahl förklarade VuxenCentrum invigt.
KLIPPT. Socialnämndens ordförande Anne-Lie Liljedahl förklarade VuxenCentrum invigt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om