Tre konstnärliga uttryck samsas

De är konstnärer och grannar. Nu kan konst skapad av trion Händer i Hungvik ses på Dubergska gården.

Utställning. Ingela Magnusson, Karin Damberg och Annakarin Rimo ställer ut på Dubergska gården under namnet Händer i Hungvik.

Utställning. Ingela Magnusson, Karin Damberg och Annakarin Rimo ställer ut på Dubergska gården under namnet Händer i Hungvik.

Foto: Katarina Hydén

Motala2018-04-08 12:00

Motala konstförening öppnade vernissagen på lördagsförmiddagen då de tre konstnärerna från värmländska Hungvik utanför Arvika presenterade sig själva.

Tre konstnärer med tre olika uttryckssätt. Ingela Magnusson ställer ut keramik, Annakarin Rimo silversmide och Karin Damberg textila skulpturer. Det som förenar dessa tre färgstarka kvinnor är byn Hungvik.

– Vi är varandras närmaste grannar, säger Karin Damberg.

Karin Damberg har likt de andra två en egen ateljé. Hon skapar sina textila skulpturer. På Dubergska kan flera av hennes personliga figurer ses.

Att de hamnat som grannar är kanske mest en slump, men de har valt att ta vara på det. Tillsammans kallar de sig Händer i Hungvik, med dubbeltydigheten att det händer i Hungvik och att det är deras skapande händer.

– Vi kan inspirera och hjälpa varandra. Vi har så olika uttryck att vi inte tar något från varandra utan vi kompletterar varandra, säger Ingela Magnusson.

Hon ställer ut bruksföremål i stengods och strävar efter enkla former.

Annakarin Rimo har låtit hobbyn silversmide växa och har nu ateljé i garaget.

Hon ställer ut smycken och hon berättar att hon gärna blandar olika material.

På Dubergska gården ställer de ut ihop. De har ställt ut tillsammans flera gånger förut.

– Våra alster fungerar fint med varandra och då tycker vi att vi kan göra sådant här. På utställningar lyfter vi varandra, säger Karin Damberg.

Utställningen Händer i Hungvik pågår fram till och med den 19 april.

Textilkonst. Karin Damberg ställer ut textila skulpturer.
Textilkonst. Karin Damberg ställer ut textila skulpturer.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om