Ny restaurang har öppnat i centrum

Mat från Sverige eller från Mellanöstern? Valet är ditt i den nyöppnade restaurangen i Motala.

Mohammad Abughali (i mitten) har öppnat restaurangen Be Hungry i Motala. Här tillsammans med Sam Kesrwan (t.v.) och sin son Seraj Abughali (t.h.).

Mohammad Abughali (i mitten) har öppnat restaurangen Be Hungry i Motala. Här tillsammans med Sam Kesrwan (t.v.) och sin son Seraj Abughali (t.h.).

Foto: Mikael Grahn

Motala2024-06-22 08:00

På Kungsgatan har Mohammad Abughali nu öppnat restaurangen Be Hungry efter tre månader av renovering.

– Jag har gjort allting själv, berättar han och pekar stolt ut över lokalen med inspiration från både Mellanöstern och Europa.

Han berättar att restaurangen smygöppnade redan i torsdags förra veckan.

– Vi serverar allt från grillrätter till pizzor och hamburgare. Nästa vecka börjar vi servera lunchbuffé med mat från både Sverige och Mellanöstern. Allt är hemlagat och lagas dag för dag, berättar Sam Kesrwan, vän och kollega till Mohammed och som också hjälper till att översätta under intervjun.

Mohammad kommer ursprungligen från Palestina där han drev restaurang under fem år, men har sedan han kom till Sverige för tio år sedan jobbat inom industrin. Men nu kände han att tiden var inne för att göra något annat.

Hur kommer det sig att öppnar upp en restaurang här i Motala?

– Jag gillar att prata med folk och att göra personer nöjda. Men det är också ett familjeföretag där mina barn och min fru Rasha kommer att jobba, förklarar Mohammad.

Att det är tuffa tider för företag nu är inget som stoppar honom.

– Nej. Jag är en stor optimist och idéerna jag har kommer att fungera, förklarar Mohammed genom Sam.

Har du något mål med verksamheten?

– Målet är att ta över lokalen bredvid för att kunna utöka inom två till tre månader. Vi har varit i kontakt med hyresvärden och det finns möjlighet till det.

Vad är den stora skillnaden i att driva restaurang i Sverige och i Palestina?

– Det är mycket fler personer som bor i Palestina, det är mer att göra och det finns ingen dödtid, förklarar Mohammad, som inte räknar med att ha någon semester i sommar.

– Det är att jobba som gäller, berättar han.

Sam berättar att han känt Mohammed under några år och att de blivit goda vänner. Han berättar att det kändes naturligt att jobba på företaget när frågan kom.

– Jag har jobbat 14 år på pizzeria, säger han och fortsätter att berätta vad som är viktigt på en restaurang.

– Bra teamwork är viktigt, säger Sam och ler innan han fortsätter att förklara om restaurangens namn:

– Här ska kunden komma hungrig och komma ut mätt. Då har vi lyckats berättar Sam och tittar på Mohammed som nickar tillbaka.                                                                          

Karta: Kungsgatan 14
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!