Storartad insamling för att hjälpa Roger

Roger, katten som nyligen hittades hemlös och i dåligt skick intill Vida Vättern, är på bättringsvägen. Detta tack vare en rad generösa djurvänner och en insamling som resulterat i nära 24 000 kronor.

Roger var matt och öm efter ingreppen hos veterinären i förra veckan.

Roger var matt och öm efter ingreppen hos veterinären i förra veckan.

Foto: privat

Motala2018-05-02 19:00

Tracy Lindh, som sedan fyra år tillbaka hjälper hemlösa katter, engagerade sig starkt i Rogers öde tillsammans med Emma Delahunt, som tillfälligt erbjudit Roger ett hem. Via FB: sidan "Försvunnen-upphittade katter i Motala" har de bett allmänheten om hjälp. Tack vare en insamling har Roger kunnat få både få en utväxt avlägsnad från nosen, bli kastrerad och få sina tänder sanerade. Men i samband med en undersökning visade det sig också att han har urinsten och kan komma att behöva en omfattande operation. Den beräknas kosta runt 15 000 kronor. När detta redovisades för följarna fortsatte engagemanget. Sedan Roger hittades har människor donerat närmare 24 000 kronor. Samtidigt poängterar Emma Delahunt att arbetet att försöka hjälpa honom inte inneburit några garantier.

– Vi trodde inte att det skulle kunna komma in så mycket pengar. Det här inger hopp, inte bara för Roger. Det finns ett stort engagemang att hjälpa hemlösa katter, säger hon.

Om två månader ska han ultraljudsundersökas och först då vet man om en operation är sista utvägen, eller om den behandling han nu är satt på hjälper.

Emma Delahunt säger att Roger har piggnat till efter ingreppen, är matglad och kelig och att han trivs bäst på sin favoritplats – ovanpå frysen.

Även Tracy Lindh är berörd av all generositet mot hittekatten.

– Det finns många underbara människor som har berörts av hans historia som spred sig överallt på Facebook. Jag är överraskad, tacksam och lättad, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om