De ska driva nya restaurangen ute på piren

Hamnpiren blir Två små hus. Efter midsommar räknar Linda Ålander med att öppna restaurangen.

Linda Ålander och Amilia Johansson kommer att driva "Två små hus". Linda kommer till största delen att jobba i köket, och Amilia i servicen som restaurangchef. Tanken är att de ska ha säsongsöppet. Första året kommer de att känna in sig lite både på målgruppen, läget och vad som funkar och inte.

Linda Ålander och Amilia Johansson kommer att driva "Två små hus". Linda kommer till största delen att jobba i köket, och Amilia i servicen som restaurangchef. Tanken är att de ska ha säsongsöppet. Första året kommer de att känna in sig lite både på målgruppen, läget och vad som funkar och inte.

Foto: Victor Berlin

Motala2023-06-19 05:30

I våras valde Kenneth Boberg att sälja sin verksamhet Hamnpiren. Nu öppnar istället ”Två små hus” som ska drivas av Linda Ålander.

– Vi ska styra om inriktningen lite har vi tänkt. Vi ska absolut ha kvar glasskiosken men försöka satsa lite mer på restaurangdelen. Mat och dryck, säger hon.

Hon berättar att hon köpt verksamheten ihop med sin man – läget var en avgörande faktor.

– Vi har vanan inne från att driva sommarrestaurang. Jag har letat ett tag efter att ha ett projekt. Sen kom det här ut till försäljning under våren då kände vi att här finns det potential att göra någonting riktigt bra, säger hon.

undefined
Linda Ålander och Amilia Johansson kommer att driva "Två små hus". Linda kommer till största delen att jobba i köket, och Amilia i servicen som restaurangchef. Tanken är att de ska ha säsongsöppet. Första året kommer de att känna in sig lite både på målgruppen, läget och vad som funkar och inte.

Med sig har hon Amilia Johansson som ska jobba som restaurangchef. Linda, som i grunden är kock, kommer mest att husera i köket. Menyn är inte helt satt än, men det kommer att blir à la carte med kötträtter, fiskrätter och sallader. Öppningen är beräknad till efter midsommar.

– Vi har ett par härliga ungdomar som kommer och jobbar hos oss och även en tidigare anställd som följde med från Kenneth. Som får bidra med lite erfarenhet framför allt på glassidan.

undefined
Linda Ålander har ungefär 15 års erfarehet av restaurangbranschen. I vanliga fall jobbar hon på restaurang i Vadstena och med catering, men i sommar kommer hon att vara i Motala 100 procent. Att driva eget är en dröm som går i uppfyllelse. "Det är jättemånga som är nyfikna och frågar och undrar vad det ska bli här nu", säger hon.

Vad ser ni för utmaningar?

– Utmaningen blir väl att vi inte riktigt vet målgruppen. Att se vad folk vill ha, vad funkar att köra här och inte. 

Även vädret tror hon kan spela in en stor roll i framtiden. Nu känner de sig taggade och positiva, men Linda tycker också att det är nervöst.

– Det är nya rutiner som ska sättas. Jag tänker att folk får väl ha tålamod med oss innan vi hittat hem ordentligt. Vi hoppas att det ska bli en knutpunkt för både Motalaborna, hamnbesökarna och båtgästerna.

undefined
Restaurangen har fått nya skyltar, nu ska platsen åter att heta "Två små hus".
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!