Semmelwrap.
Hört talas om det?
Ja, svarar säkert en del.
Nej, kommer det förmodligen ur andras strupar.
Nåväl, nymodigheten är här och drar över vårt avlånga land som en lavinstorm.
Det började - som så mycket annat - i kungliga huvudstaden ungefär vid årsskiftet och nu tänker det annorlunda bakverket erövra landsbygden.
Tänk vanlig wrap, tunnbröd som du rullat ihop med något smaskigt.
Tänk sedan klassisk semla.
Mixa därefter ihop dessa två och - simsalabim - semmelwrap.
Peter Vadasz, konditor på Lilla Hem i Motala, berättar att man körde igång produktionen i förra veckan.
– Intresset är jättestort.
– Fast vi kommer nog att satsa lite mer på den klassiska bullen när vi firar fettisdagen den 17 februari.
Vadasz avslöjar att det inte är några större hemligheter med wrapen.
– Vanlig vetedeg som man kavlar ut till en tjocklek på en millimeter, grädda på hög värme i några minuter, sedan fyllning med mandelmassa, vaniljkräm och grädde.
Jenny Gustafsson, butiksbiträde på Lilla Hem gillar nyheten.
– Den är väldigt smidig och enkelt att äta. Jag har testat när jag cyklade och det funkade hur bra som helst.
MVT:s testtrio bestående av undertecknad, Emmilie Engström och Katarina Hydén föll inte platt till marken av förtjusning.
Slutbetyget landade på en ljum trea på en femgradig skala.
– God, men väldigt mycket mandelmassa sista halvan, tyckte Engström.
– Mycket grädde i början och brödet kändes kompakt, menade Hydén.
– Semlor, oavsett utformning har aldrig fallit mig riktigt i smaken, sa Johansson.
Mer om semmelwrappen på bloggen:
EMMILIES KAKBURK