Så hittades den misstänkte rånaren

Affärsmötet tros ha slutat med rån. Genom att spåra offrets mobiltelefon kunde en av de misstänkta gärningsmännen gripas.

Foto: Johan Nilsson/TT

Motala2017-03-14 14:30

Rånet inträffade runt midnatt mot tisdag. En man i 30-årsåldern blev då, enligt polisanmälan, hotad och rånad på sin bil, mobiltelefon och kontanter av två män med ett pistolliknande föremål.

En av gärningsmännen greps under natten och anhölls för grovt rån. Han hittades genom en funktion som spårade och visade var den tillgripna mobiltelefonen fanns.

– Telefonsökningen gav träff och där anträffades den misstänkte. Han greps utomhus, i närheten av sin bil. Gripandet gick lugnt till, säger Markus Rundberg, stationsbefäl hos Motalapolisen.

Den misstänkte mannen ska dessförinnan ha namngetts av offret. De båda är bekanta med varandra sedan tidigare och hade stämt träff för att diskutera en affär.

– De är affärskontakter sedan tidigare. Enligt målsägaren skulle de prata om antikviteter i form av ljusstakar, säger Markus Rundberg.

Den misstänktes bil är tagen i beslag för teknisk undersökning. Även rånbilen, som hittades i Motala på tisdagsmorgonen, ska undersökas av polisen. Nu väntar även förhör med målsägaren och ett eller flera vittnen. Den misstänkte ska också höras igen.

– I det initiala förhöret förnekar han brott, säger Markus Rundberg.

Den andre gärningsmannen är fortfarande på fri fot. Han och målsägaren ska inte ha varit bekanta sedan tidigare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om