Personbil fastnade mellan mitträcket och lastbil

Två personer fick föras till sjukhus efter en trafikolycka på riksväg 50 i Motala under natten till onsdagen. Vägen stängdes av under räddnings- och bärgningsarbetet.

Motala2023-02-08 02:06

Det var strax innan klockan 02 som ambulans, polis och räddningstjänst larmades om olyckan på riksväg 50. En personbil hade klämts mellan mitträcket och en lastbil, i norrgående körriktning i höjd med McDonalds.

Sammanlagt tre personer drabbades. En av dem klarade sig utan fysiska skador, men övriga två transporterades i ambulans till sjukhus enligt en rapport från Region Östergötland. Deras skadeläge är på onsdagsmorgonen fortfarande oklart.

Det var under en period stopp i norrgående riktning i samband med räddningsarbetet.

– Någon har så klart fått stå där och vänta, men det ska ändå inte ha varit särskilt trafikdrabbande, sa Monica Bergström, polisens presstalesperson.

Ett omfattande saneringsarbete krävdes dock också efter olyckan, och under det hölls vägen fortsatt avstängd. Norrgående trafik på riksväg 50 leddes om via Storgatan i Motala.

"Det är väldigt mycket skräp på vägen", meddelade Räddningstjänsten Östra Götaland på sin hemsida.

Även det efterföljande bärgningsarbetet, som kunde inledas först vid 03-tiden, innebar fortsatt stopp i trafiken. Ungefär en halvtimme senare, vid 03.30, var fordonen bärgade och vägen åter framkomlig.

Senare kunde polisen berätta att lastbilschauffören, en man i 55-årsåldern, misstänks för brott i samband med olyckan.

– Han misstänks för beteendebrott i trafiken, sa Monica Bergström.

Artikeln kommer att uppdateras.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!