Nya verktygsstölder har anmälts efter inbrott i företagsbilar

En polisanmälan om verktygsstölder ur företagsfordon har upprättats av polisen. Likt tidigare fall har misstänkta gärningsmän tagit sig i på inhägnat område.

Polisen har på kort tid upprättat flera anmälningar om verktygsstölder ur företagsbilar i Motala. (Arkivbild).

Polisen har på kort tid upprättat flera anmälningar om verktygsstölder ur företagsbilar i Motala. (Arkivbild).

Foto: Charlotte Madestam

Motala2024-06-11 20:00

– Man har klippt igenom ett staket, säger förundersökningsledare Josef Kjellberg.

Den senaste stölden inträffade i slutet av förra veckan i området Södra allén. Hur många fordon som utsatts kan inte polisen säga i nuläget. Inte heller omfattningen av stölden. Företaget ska återkomma med en godslista, enligt Kjellberg.

I samband med tillslaget ska det ha uppkommit skador på fordonens fönster och dörrar. Polisen har genomfört en brottsplatsundersökning i området.

– Man har topsat efter dna på olika ställen på brottsplatsen, säger Josef Kjellberg.

Så sent som i slutet på maj registrerade polisen flera verktygsstölder på Motalaföretag efter att gärningsmännen tagit sig in på inhägnade områden. På en firma stals verktyg för mellan 150-200 000 kronor.

Polisen har också uppgett att de sett ett samband mellan stölderna, men att det för övrigt varit ont om spår.

Förundersökningsledare Marcus Hoppes har tidigare uppmanat allmänheten att vara uppmärksam på personer som uppträder konstigt i ett område.

"Se över kameraövervakning, om det finns sådan, så att den fungerar och är riktad åt bra håll. Se även över stängsel samt larm i övrigt".

Marcus Hoppes råd är också att hålla företagsfordon låsta och om möjligt ta in värdefulla verktyg på kvällar och helger.

Om en stöld ändå skulle ske är det viktigt att ha koll på verktyg, serienummer, modellbeteckning och märkningar, framhåller han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!