Det är planen för stängslet i Marieberg

"Det ser förskräckligt ut".
Det är kommunstyrelsens ordförande Mark Henrikssons ord om det stängslade området vid Marieberg.
Därför har kommunstyrelsen nu bestämt att man ska göra i ordning området.

Nu ska delar av stängslet i Marieberg.bort. Det ska bli promenadstråk i området där den gamla stugbyn låg.

Nu ska delar av stängslet i Marieberg.bort. Det ska bli promenadstråk i området där den gamla stugbyn låg.

Foto: Andreas Ekström

Motala2024-06-14 05:30

I väntan på att Lalandia skulle ta sitt första spadtag stängslade kommunen in området vid gamla Folkets park i Marieberg. Folkets park revs 2021 och sedan dess har området sett ut som en byggarbetsplats. Men nu ska delar av området öppnas för allmänheten och göras i ordning. 

– Vi har givit i uppdrag att man ska iordningställa det gamla området där stugbyn låg. Det andra kommer fortsättningsvis att vara stängslat. Att säkerställa hela området hade blivit oerhört kostnadsdrivande, säger Mark Henriksson. 

– Man kommer att kapa ner sly och sådant, öppna upp så att man kan gå längs med Vättern. Det ska se respektabelt ut, säger oppositionsrådet Elias Georges (S). 

Sani Muric, verksamhetschef strategisk samhällsplanering på Motala kommun, berättar att projektet ska komma igång och färdigställas innan juni månad är slut. 

– Jag vet inte exakt när det startar men det borde vara igång närsomhelst. Vi kommer att göra ett stråk ner till vattnet så att folk kan gå ner. Det här är den enda insatsen som vi gör i området då det är den som vi bedömer som mest skälig kostnadsmässigt.

Sani Muric berättar att man nu väljer att göra en mindre insats i området för cirka 300 000 kronor eftersom man på lång sikt arbetar efter översiktsplanens intentioner. 

– Detaljplanerna antas i september, därefter väntar, sannolikt, en domstolsprocess. Men vi arbetar efter intentionen med besöksnäring året om. Då är det inte motiverat att göra hur mycket som helst.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!